tiistai 2. maaliskuuta 2010

de lirium´s order - alkoholin väärinkäytöstä aiheutunut vertigo?

Viime keskiviikon henry´s pubin keikasta aiheutetun päänsäryn ja korvien tinnityksen vuoksi oli lähdettävä rankaisemaan itseään telkkistenlahden drytool-mixta-boulder mestalle. Lähestyminen meni päin persettä! Ajattelin "oikaista" jäätien kautta, kiersin umpihangessa jäällä noin puolen kilsan matkan hiestä märkänä.

No, fiilis oli ihan jees mestoille päästyä, korvissa tinnitti edelleen. Taistelin raudat jalkaan ja skouttasin vasemmalta feissiltä 6-7 metriset rappuset taivaisiin, aattelin viäntää alkulämmittelyks... Selkeä ramppi oikealle yläviistoon johtaa isolle puulle, johon reitti toppaa. Enempiä miettimättä asiaa nousin seinälle ja lähdin rämpimään ylöspäin. Alussa ja loppuosassa oli muutama jääote hakulle, muuten turffia, lunta, tais olla yks halkeemakin. Etenemisestä teki jäätävää olotilan lisäksi lumen paljous.
Puolessa välissä huomasin että maassa lumen alla lojuu kaksi puunrunkoa suoraan reitin toppauksen alla. Kaikenlisäks niistä törrötti kuumottavan näkösiä oksantynkiä ylöspäin, joten tippuminen ei tullut enää kysymykseen ja alasmenokaan ei houkutellut. Kuumottelusession jälkeen jatkoin ylös asti ja pieni helpotuksen huokaus siitä, ettei joutunut tippumaan raudat jalassa puun päälle.

Joten, mitä tästä taas opimme? Älkää rankaisko itseänne krapulassa! Vaikka miten pieni seinämä ja tutut paikat, muistakaa raivata ne alastulot kunnolla jotta voitte kiivetä turvallisemmin eikä tarvitse kuumotella keskellä seinää itekseen.

Nii ja ei se korvien tinnitys hävinny mihkään...

5 kommenttia:

 1. Niin tai sitten köysi&belay slave mukaan ;)

  VastaaPoista
 2. no eihän sitä kukaan jouda plastiikalta ulkoilmaan kun onhan siellä niin kylmä ja lumikin on märkää. ne jotka joutais on norjassa :(

  VastaaPoista
 3. Oliks se telkkistenlahti siinä hyppyrimäen vieres?

  VastaaPoista
 4. Ainii! oisin tulos kuopijjoon 16-18.4
  Oiskohan mittee kiipeilyactionii?

  Ainakin viitaniemessä ois nyt paksut "luonnon" pädit, mut topit varmaan täynnä lunta??

  VastaaPoista
 5. sehän se juurikin. ehottomasti aina on jotain, ilmottele ku oot mestoilla, mie meen putsailemaan paikat valmiiks :=)

  VastaaPoista